Средства владе Србије биће уложена у спортски комплекс “Луке”

Срна
Средства владе Србије биће уложена у спортски комплекс “Луке”

Мркоњић Град - Влада Србије донирала је општини Мркоњић Град 400.000 КМ које ће бити уложене у изградњу спортско-рекреативног центра “Луке”, рекла је Срни начелник ове општине Дивна Аничић, те додала да ће и друга средства која добију, такође, уложити у овај спортски комплекс.

Она је објаснила да је добијена средства општина намијенила за вјештачку траву на стадиону, подлогу, расвјету и трибине, али да радови још нису завршени јер је било проблема због процедура у вези са јавним набавкама.

Аничићева је навела да ће на састанку са представницима Владе Србије, који је најављен почетком маја, разговарати о реализацији овог спортског пројекта за који имају идејно рјешење.

“Планирамо да ту изградимо дјечије игралиште и пјешачку стазу, средићемо цијели простор око стадиона жЛукеж, тако да ћемо, највјероватније, на том састанку причати о овом пројекту”, рекла је она.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио је раније да ће се почетком маја, највјероватније у Етно-селу “Станишићи” код Бијељине, окупити сви начелници и градоначелници из Српске, укупно 62 локалне заједнице, и неколико из Федерације БиХ у којим је већинско српско становништво.

Према његовим ријечима, на овај скуп доћи ће и предсједник Србије Александар Вучић и премијер Србије Ана Брнабић, те предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Српске Жељка Цвијановић и други званичници из Српске и Србије.

“Разговарало би се о реализацији ових пројеката, а отворила би се и питања даље сарадње у реализацији неких будућих пројеката за које већ сада правимо планове”, рекао је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана