Срби у Ливањском пољу не могу ни сахрану обавити због снијега

Срна
Срби у Ливањском пољу не могу ни сахрану обавити због снијега

Ливно - Српска села у Ливањском пољу Сајковић, Губин и Прово и даље су завејана снијегом, а најтежа ситуација је у селу Губин гдје због завејаних улица не могу да обаве сахрану, па је потребна помоћ ливањског Комуналног предузећа, рекао је Срни радник на одржавању сеоског гробља Живко Вуковљак.

“У протекла два дана око петнаестак центиметара новог снијега је пало, па сада висина снијега износи око један метар. Улице се потпуно завејане, а наноси снијега понегдје износе и више од метра и по”, рекао је Вуковљак.

Комунално предузеће у чијој је надлежности је да одржава путеве није прочистило завејане улице, навео је Вуковљак.

“Данима нисмо у могућности да обавимо сахрану у селу. У селу су већином стари и болесни који нису у стању да снијег чисте лопатама”, рекао је Вуковљак.

Он је апеловао да ливањско Комунално предузеће дође у помоћ.

“Ово је очигледан примјер како живе Срби на овом подручју. Никога не занима ни да ли смо живи, а не да ли нам треба нешто. Сада нам је помоћ јако потребна, јер сахрана коју треба да обавимо требали би да буде данас су 12.00 часова, а ми лопатама треба да чистимо како бисмо стигли до гробља”, нагласио је Вуковљак.

Срни су у ливањском Комуналном предузећу рекли да је шеф, који једини може дати изјаву, одсутан и да су на подручју цијелог Ливна тешки услови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана