Србац: Тобоган и трамполин за срећније дјетињство

Дејан Јовичић
Србац: Тобоган и трамполин за срећније дјетињство

Србац - Вртић “Наша радост” из Српца опремљен је новим играчкама и справама захваљујући средствима Омладинске банке и општине Србац, а помоћ су пружили и родитељи малишана који бораве у обданишту.

Група васпитача кандидовала је код Омладинске банке пројекат уређења вртића, а добили су 1.500 КМ за набавку великог тобогана за јасличку и млађу вртићку групу, док је општина Србац пројекат подржала са 750 КМ.

Директорица вртића Дијана Миланковић каже да је ова установа покренула иницијативу опремања вртића да би побољшали васпитно-образовни рад, што је наишло на значајну подршку.

- Стигао нам је и трамполин од нашег суграђанина Бојана Врејића, чије дијете похађа млађу јасличку групу. Добили смо и видео-интерфон за потребе ове вртићке групе, а помогли су и остали родитељи - рекла је Миланковићева.

Она је додала да је ове школске године у вртић уписано рекордних 170 малишана, а отворена је једна група више у односу на претходну годину.

- Уз помоћ општине обезбијеђен је новац за адаптацију нове учионице, односно материјал за кречење зидова, брушење и лакирање паркета, те набављено 50 кревета и постељина за нове полазнике - рекла је Миланковићева.

Србачка предшколска установа и даље има огромну потребу за новом зградом због све тежег одржавања застарјелог објекта, који се налази у кругу некадашњег “Итриса” и првобитно је био намијењен за смјештај дјеце радника те текстилне фабрике.

- Просторије су неусловне за наше потребе. Немамо довољно учионица за рад са дјецом, а непрестано се суочавамо и са разним кваровима. Како вријеме одмиче, све је теже одржавати овај објекат - рекла је Миланковићева.

Начелник Одјељења за финансије у Општинској управи Владимир Гужвић је рекао да је приликом састављања плана капиталних инвестиција општине за петогодишњи период кандидована идеја изградње новог вртића, јер је садашњи објекат монтажног карактера и има ограничен вијек трајања.

- Сматрамо да је Српцу потребан бољи објекат у којем ће дјеца имати веће могућности да се развијају и стичу нова знања. У буџету за наредну годину планираћемо новац за израду пројектне документације, а затим ћемо ићи у процедуру бирања локације за нови вртић и рјешавања имовинско-правних односа - рекао је Гужвић. Он се нада да ће пројекат бити препознат на ширем нивоу, да би у његову реализацију било укључено ресорно министарство, међународне организације и фондације с циљем обезбјеђења потребног новца. Процјењује се да је за изградњу новог вртића потребно око 600.000 КМ. +

Најбољи на Дјечијим играма

Полазници старијих вртићких група из Српца убједљиво су тријумфовали на Дјечијим играма које су протеклих дана одржане у Градишци у оквиру обиљежавања “Дјечије недјеље”. Они су се такмичили са својим вршњацима из Лакташа, Дервенте, Челинца и Градишке и показали најбоље вјештине у повлачењу конопца, скакању у врећи, трчању и другим спортским дисциплинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана