Служен парастос за 99 погинулих српских бранилаца

Срна
Служен парастос за 99 погинулих српских бранилаца

Источно Сарајево - На Спомен-обиљежју у Касиндолу, у општини Источна Илиџа, данас је служен парастос погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у оквиру манифестације "Дани Касиндолског батаљона".

Вијенце и цвијеће на Спомен-обиљежју са уклесаним именима 99 погинулих српских бораца, положили су представници Борачке организације "Илиџански борац", предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, замјеник начелника општине Источна Илиџа Зоран Аврам, представници Удружења ветерана Војне полиције и породице погинулих бораца.


За породице погинулих бораца и демобилисане борце уприличен је пријем на којем је предсједник Мјесне борачке организације Слободан Маунага истакао да се сваке године културним и спортским манифестацијама у оквиру "Дана Касиндолског батаљона" евоцирају успомене на најтеже дане и на тај начин сјећања на оне који су положили животе за одбрану ових простора и Републике Српске.

"Посебно ме радује да је овдје сваке године све већи број младих, који су рођени послије рата, јер ће они у будућности наставити ову традицију", рекао је Маунага.

Предсједник Предсједништва Борачке организације "Илиџански борац" Горан Шеховац рекао је да је ова манифестација, која се одржава већ 18 година, из године у годину све масовнија.

Он је истакао да је, осим обиљежавања значајних датума, приоритетан циљ Борачке организације и да се настави изградња централног Спомен-обиљежја.

У оквиру манифестације "Дани Касиндолског батаљона" одржавају се турнири у малом фудбалу, баскету, стоном тенису и шаху, а традиционално организован је и пјешачки поход на Кланац, коту на којој је била прва линија одбране и на којој су пале прве жртве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана