Славуљица пише тужбу због рампе за инвестицију

Милијана Латиновић
Славуљица пише тужбу због рампе за инвестицију

Котор Варош - Пројектантска кућа која је за општину Котор Варош израдила регулациони план “Топоље 1” потврдила је став локалних власти да на том простору неће бити градње у одређеном периоду, чиме је поново спуштена рампа за вишемилионску инвестицију теслићке компаније “Славуљица”, која већ пише тужбу.

Которварошки парламент је у мају усвојио регулациони план којим се на три године забрањује било каква изградња на земљишту које је купила компанија “Славуљица”. Земљиште се налази на улазу у Котор Варош из правца Бањалуке. Компанија се након тога жалила Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС, које је утврдило да је Скупштина општине Котор Варош усвајањем одлуке о изради овог регулационог плана изашла из законских оквира.

Министарство је тада наложило општини да тражи мишљење пројектантске куће која је израдила регулациони план.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан истиче за “Глас Српске” да је пројектантска кућа дала негативно мишљење и тако потврдила претходни став ове локалне заједнице.

- На бази њиховог мишљења поново смо одбили компанију “Славуљица” и дали негативно мишљење у вези са габаритима пословног објекта који је планирала да гради. То што теслићка компанија тражи супротно је урбанистичком плану општине - рекао је Сакан.

Власник компаније “Славуљица” Милорад Славуљица каже за “Глас Српске” да нема ниједан оправдан разлог да му се забрани изградња на парцели коју је већ купио, истичући да је укупна вриједност планиране инвестиције десет милиона КМ.

- Тужићу општину Котор Варош Окружном привредном суду у Бањалуци. Они су то све намјестили да ја на парцели од 15.000 квадрата, коју сам купио и у коју сам уложио до сада милион марака, не могу ништа градити - рекао је Славуљица и додао да је његова компанија озбиљна, нема дуговања за порезе и доприносе, те да запошљава 860 радника. Он је истакао да би и општина Котор Варош од ове инвестиције приходовала велики износ новца, јер су ренте велике.

 Планирани објекти

Компанија “Славуљица” је планирала да на парцели у Котор Варошу изгради робну кућу, свадбени салон, стовариште грађевинског материјала, бензинску пумпу и ауто-праоницу. Реализацијом ове инвестиције посао би добило 55 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана