Симо Којић: СДС урушили људи који су намирисали лични плијен

Срна
Симо Којић: СДС урушили људи који су намирисали лични плијен

Брчко - Дугогодишњи члан СДС-а и бивши носилац низа функција Симо Којић из Брчког саопштио је да је напустио СДС због дискредитације и омаловажавања која долазе од оних који у посљедњих 14 година руководе странком.

- Посљедњих 14 година уласком појединих људи у СДС који су намирисали плијен и шансу за лако остваривање личних интереса, странка је временом почела да губи идентитет, углед, рејтинг и кредибилитет. Сви моји и покушаји још неких чланова странке да укажемо на лоше потезе и лош начин рада тумачени су као опозиционо и дјеловање против странке. Од појединих чланова дуго трпим дискредитацију и омаловажавање и због лошег рада странке и тренутног састава руководства немам намјеру више учествовати у активностима странке и тиме давати појединим политичарима легитимитет, због чега напуштам СДС - навео је Којић у саопштењу за јавност.

Којић је био члан СДС-а од 1990. године, а током политичке каријере био је одборник у првој вишестраначкој Скупштини Брчког 1990. године, предсједник СДС-а Брчко од 1995. до 1997, а био је и посланик у Народној скупштини и делегат у Вијећу народа РС. Из СДС-а је недавно искључен Миодраг Буквић и посланик у Скупштини Брчког и бивши предсједник СДС-а у дистрикту Урош Војновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана