Šekara: Kritike na račun neprimjerenih komentara portala IS Radija

Srna
Šekara: Kritike na račun neprimjerenih komentara portala IS Radija

Istočno Sarajevo - Savjetnik načelnika opštine Pale Srđan Šekara izjavio je danas da je „kolumnisanje” uredništva Informativnog portala IS Radija o organizaciji svečane akademije povodom Dana Republike u najvećoj sredini u Istočnom Sarajevu uslijedilo u neprimjerenom trenutku i s namjerom da se svečanost „uvalja” u blato dnevne politike i stranačkih interesa.

On je naglasio da kao jedan od najbližih saradnika načelnika Pala Boška Jugovića, koji je zajedno sa čelnicima Skupštine opštine i opštinskom Boračkom organizacijom i upriličio prigodnu prazničnu svečanost, nije htio da se oglašava u blagim, božićnim danima, kada nije vrijeme za „teške teme”. 

Šekara je u saopštenju istakao da sada reaguje da lažni moralisti, koji iz ušuškanih ličnih statusa tobože brinu o navodnoj apatiji, ne bi to ćutanje shvatili kao slabost i svojevrsno priznanje bespomoćnosti. 

„Za razliku od onih koji ne znaju da ćute kada je to mjerilo osnovne pristojnosti, niti onda kada nemaju nešto pametno da kažu, Opštinska uprava u Palama se posljednje dvije godine trudi da što više radi, a što manje priča”, rekao je Šekara. 

On ističe da za razliku od onih koji u svojoj bezidejnosti spočitivaju odgovornost za neku navodnu poraznu prazničnu apatiju, odnosno, kako se to može reći i na srpskom – ravnodušnost, utučenost, potištenost – Opštinska uprava je uspjela da građanima Pala vrati vjeru u bolju budućnost. 

Prema njegovim riječima, rukovodstvo opštine Pale saniralo je milionske dugove, stabilizovalo budžet, realizovalo višemilionske investicije, započelo i završilo na desetine projekata, ne praveći od toga nakićene ceremonije sa presijecanjem vrpci i postrojavanjem partijskih funkcionera za fotografisanje, kako su to činili oni iz čijih „prvih pera” sada stižu lekcije o floskulama, apatičnosti, moralu… 

„Nastavljamo dalje planski s jasnom vizijom da Pale budu još naprednije, a ovdašnji građani zadovoljniji kvalitetom života”, rekao je savjetnik načelnika Pala, poručivši kolumnistima Informativnog portala IS Radija da sljedeći put povedu računa i o tome „da su Pale ipak kolijevka, a ne koljevka Republike Srpske”. 

Šekara, koji je i portparol Opštinskog odbora SNSD-a Pale, ističe da ni on, a pogotovo opštinski zvaničnici, nemaju problem sa zdravim kritikama bilo kojeg pojedinca pod uslovom da dolaze iz dobre namjere i želje da se dobro učini boljim. 

„Nisu dobrodošle kritike s jasnom namjerom da se neko i nešto prebrojava i da se nipodaštava trud onih koji su i za vrijeme najradosnijeg hrišćanskog praznika i najvažnijeg porodičnog okupljanja pripremali program u slavu svoje Republike Srpske, dok su neki, pa i institucija pod čijim okriljem radi pomenuti portal, praznovali prvih desetak januarskih dana i ne pokušavajući da osmisle i organizuju neku manifestaciju”, rekao je Šekara. 

Prema njegovim riječima, to je njihov problem i apatija, koja ih prati od lokalnih preko posljednjih opštih izbora i, sudeći po izgubljenosti u vremenu i prostoru koju manifestuju i božićnim političkim mudrovanjem, kada se to ne čini, pratiće ih još dugo i u još izraženijem obliku. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana