Шаровић и Бабаљ на тапету због непотизма

Срна
Шаровић и Бабаљ на тапету због непотизма

Источно Ново Сарајево - Плакати којима група младих, незапослених грађана РС прозива министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића и делегата у Дому народа Парламента БиХ Дарка Бабаља због “непотизма и трговине утицајем и запошљавања у институцијама БиХ” осванули су јуче у Источном Новом Сарајеву.

- Огрезли у непотизму, корупцији и трговини утицаја, у државне институције запошљавају своју родбину, кумове, пријатеље и послушнике, а младим и незапосленим не дају ни минимум наде и шансе за запошљавање - наводи се у тексту под насловом “Министре Шаровићу и посланиче Бабаљ, запослите и тату”. У тексту се тврди да у “Савјету министара као помоћник министра ради Љиљана Богдановић, у кабинету министра њена кћерка Ранка Богдановић, док у Управи за индиректно опорезивање ради и син Александар Богдановић”, који је, како је наведено, прије тога као заслужни син приправнички стаж одрадио у Министарству спољне трговине и економских односа.

- Остало је још да запосле тату Богдановића. Захваљујући овим и оваквим политичарима, нама је остало да првим аутобусом “уђемо” у ЕУ или да се прикључимо каравану Пакистанаца или Авганистанаца на путу за западну Европу - поручују грађани и додају да их “посебно боли пасивност медија, безбједносних органа и тужилаштва”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана