Рукометаши и фолклораши играју за Живка

Д. Ј.
Рукометаши и фолклораши играју за Живка

Србац - Акцији прикупљања помоћи за петогодишњег дјечака Живка Миљића из Српца прикључили су се и рукометаши Младости из Бањалуке и Козаре Млијекопродукт из Козарске Дубице, који ће првенствену утакмицу Прве лиге РС коју играју у недјељу посветити обољелом дјечаку.

Меч се игра у дворани “Борик” у Бањалуци са почетком у 18 часова, а сав приход од продатих улазница по цијени од једне КМ биће усмјерен за Живково лијечење.

Након утакмице у кафе-бару “Дионис 3” у дворани “Борик” од 21 час биће организована хуманитарна журка, а сва средства прикупљена продајом “нектар” пива биће усмјерена за Живка.

Помоћ ће прикупљати и чланови Школе фолклора “Ћукали”, који ће на годишњем концерту који организују 24. новембра у Дому културе у Српцу од 18 часова поставити кутију за прикупљање добровољних прилога. Акцију је подржао и КУД “Ђердан”, који ће сав приход од продатих улазница по цијени од три КМ на фолклорним сусретима које организују у суботу од 18 часова у Кукуљама усмјерити за лијечење дјечака.

Секретар Црвеног крста Србац Љиљана Билановић каже да се у њихову акцију до сада укључио велики број хуманитараца из цијеле РС и иностранства који помажу да се Живку купи аспиратор, без којег је животно угрожен, а преостала средства биће искоришћена за наставак лијечења.

- До 30. новембра отворен је и хуманитарни број 1432 путем којег грађани могу донирати једну КМ за Живка - рекла је Билановићева. Акцију је недавно подржао и Кабинет предсједника РС, који је за његово лијечење донирао 2.000 КМ, што је била трећа донација предсједника за Живка у посљедње четири године. Грађани РС новац могу уплатити на текући рачун мајке Невене Игњатић који је отворен код Сбербанке на број: 5673535000056673, док је број девизног рачуна 395673535415474305, S.W.I.F.Т. code САБРБА2Б.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана