Rogatički osnovci nižu uspjehe

S. M.
Rogatički osnovci nižu uspjehe

Rogatica - Vrijeme je kad se u školama sakupljaju poeni za što uspješnije privođenje kraju školske godine pojedinačno i kolektivno. Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Rogatici ovih dana značajan broj poena donijeli su učenici osmih razreda sa takmičenja hemičara sarajevsko-romanijske regije koje je održano na Sokocu.

Predvođeni nastavnicom Bogdankom Šarenac, na takmičenju je učestvovalo pet učenika i u veoma jakoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Emilija Kojić, drugo Vanja Samardžić, treće Lidija Motika i peto Sara Radulović.

- Djevojčice su dobile diplome i pohvale, a nastavnica priznanje - rekla je direktorica škole Snežana Pjevčević.

Škola i osnovci iz Rogatice imali su zapaženo učešće i na petom Međunarodnom sajmu domaćih proizvoda u Rudom, koji je održan ovih dana. Cilj je bio da od otpadnih i poluotpadnih materijala budu izrađeni didaktički materijal i nastavna pomagala koja se mogu koristiti na redovnim časovima nastave. Rogatički osnovci učestvovali su sa šest radova, od kojih je jedan bio u prvoj kategoriji i osvojio prvu nagradu. Riječ je o radu “Senzorna ploča” i djelo je učenika drugog razreda i produženog boravka.

- Kao nagradu za uloženo znanje i trud naši đaci dobili su mikroskop, koji će dobro doći u nastavi biologije i hemije - naglasila je Pjevčevićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana