Рогатичке домаћице оживљају заборављене боричке рукотворине

С. М.
Рогатичке домаћице оживљају заборављене боричке рукотворине

Рогатица - Удружење жена "Борике" из Рогатице које званично постоји тек непуна три мјесеца, полако стаје на ноге и биљежи прве успјешне резултате.

Захваљујући подршци Општинске управе и средствима која су жене са Борика добиле од Фондације "Оснажење жена БиХ"

чланицама су ових дана, пред прољетну сјетву, подијељена сјемена, а набављено је и нешто материјала за плетење, хеклање и везење.

- Желимо да подстакнемо жене Борика на повећану израду, посебно заборављених, женских рукотворина са којим планирамо да под слоганом "Да се не заборави боричко рухо" будемо присутније на простору источног дијела Републике Српске, али и шире - рекла је чланица управног одбора удружења Свјетлана Николић.

Чланице удружења учествовале су на тек завршеном регионалном сајму у Рудом, гдје су излагале рукотворине вриједних руку жена са Борика.

- Наставићемо учешће и на осталим манифестацијама као што су Илиндански сабор на Борикама, Преображењски дани у Рогатици и свим другим у околним мјестима - истакла је Николићева. 

С обзиром на то да је Удружење добило просторију за рад, у згради амбуланте Дома здравља на Борикама, дио добијених средстава биће утрошен и за опрему, а дио за куповину пропагандног материјала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана