Рогатица: Темељ за спортску дворану на прољеће

С. М.
Рогатица: Темељ за спортску дворану на прољеће

Рогатица - Рогатица ће у наредној години добити спортску дворану, а за почетну фазу радова и темељ који би требало да буде већ на прољеће новац је обезбиједила општина.

Ипак, највећи дио новца даће Влада РС, а изградњом дворане Рогатица ће, према ријечима начелника Милорада Јагодића,  добити простор за спортисте на којем ће јој позавидјети и много развијеније општине.

Дворана ће бити изграђена у комплексу Спортско-рекреационог центра “9. јануар”, а ријеч је о вишенамјенском репрезентативном објекту.

- Та дворана треба да  замијени постојећу за коју је, силом прилика, искоришћена хала бивше фабрике дека која по много чему не задовољава потребе дворанских спортова у Рогатици - рекао је Јагодић.

За нову дворану коју чека резервисан земљишни простор  урађен је идејни пројекат. Главни пројекат треба да уради пројектни биро компаније “Ширбеговић” из Грачанице чији су представници недавно боравили у Рогатици ради прикупљања неопходних података.

- У спортском центру ће бити два фудбалска игралишта, отворени терени за мале спортове са акрилним облогама. Ту ће бити и терен за тенис, одбојку на пијеску, атлетска стаза која ће, такође  идуће године добити тартан подлогу, велики и мали базен са пратећим садржајима и посебно стаза за мото спорт за коју познаваоци тврде да је у самом врху у бившој СФРЈ, па и на Балкану - каже Јагодић. Објекат ће бити бити величине 75 са 30 метара и гледалиштем од 800 мјеста.

             

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана