Рођенданско славље уз роштиљ и чашицу разговора у рогатичком Дому за старија лица

С. М.
Рођенданско славље уз роштиљ и чашицу разговора у рогатичком Дому за старија лица

Рогатица - Како би својим корисницима уљепшали пензионерске дане и бар мало надомјестили породичну топлину, руководство Дома за старија лица “Сунце” у Рогатици одлучило је да им уприличи скромне прославе рођендана.

У дому борави више од 60 корисника којима дружење и чашица разговора увијек добро дођу да прекрате старачке дане.

Тако је било и прије неколико дана када је септембарске рођендане славило петоро корисника. Слављеници Милева Сикирић (79) из Вишеграда, Драга Чаркић (77) и Љубомир Вељовић (81) из Рогатице, Мирјана Суботић (56) из Пала и Митар Перишић (69) из Фоче с осталим су станарима дома провели дан у парку уз здравицу и најбоље рођенданске жеље.

- Ово дружење смо назвали роштиљијада у природи која је имала и свог долибашу, односно “столокомандујућег”. Овај пут та част припала је Милану Косорићу (90) из села Сјеверско код Борика, домаћину који је кумовао на 50 вјенчања и крстио више десетина кумчади - каже  директор “Сунца” Радомир Ћућула.

Нису изостале ни уобичајене честитке за дуг живот и више сличних славља, а да роштиљ буде укусан побринуо се Мирослав Лошић, који је, како рекоше слављеници и њихови гости, своју обавезу с успјехом обавио.

Дом за старија лица у Рогатици почео је са радом 2011. године са 50 расположивих лежаја, а захваљујући доградњи новог спрата капацитет ове куће лани је повећан за 26 лежаја.      

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана