Развојна агенција Градишка за годину дана реализовали пројекте вриједне 320.000 КМ

М. В.
Развојна агенција Градишка за годину дана реализовали пројекте вриједне 320.000 КМ

Градишка - Развојна агенција Градишка недавно је прославила први рођендан, а за годину рада успјешно је реализовала десетине пројеката вриједних 320.000 КМ.

 

Вршилац дужности директора Развојне агенције Богдан Вицановић истакао је да је ова установа, коју је основала Скупштине општине Градишка, добру сарадњу остварила са домаћим и страним донаторима.

- Развојна агенција је израдила укупно 41 пројектну апликацију, од чега је 18 пројеката добило финансијску подршку, осам је одбијено, док је преосталих 15 у процедури - рекао је Вицановић који је додао да су подржани пројекти са различитим тематикама, од културе, туризма, предузетништва, до пројеката који се баве рјешавањем проблема рањивих група са подручја Градишке.

Вицановић истиче да је циљ оснивања агенције пружање техничке и савјетодавне подршке у програмима међународне и регионалне сарадње.

- Активности су усмјерене и у правцу стварања локалних, прекограничних и међународних партнерстава, промоцију потенцијала Градишке у њима, те привлачењу страних инвестиција. Истовремено, наш рад је усмјерен на изградњу сопствених капацитета, првенствено у контексту аплицирања са пројектним приједлозима према домаћим, међународним и ЕУ фондовима - нагласио је Вицановић.

Како кажу у овој установи Развојна агенција све своје активности промовише посредством друштвених мрежа, те од ове године путем интернет странице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана