Развој општине Рибник биће настављен

Срна
Развој општине Рибник биће настављен

Рибник - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да је јако важно да се настави развој општине Рибник, нагласивши да је Влада Српске у посљедњих десетак година за те потребе издвојила више од 25 милиона КМ.

Цвијановићева је рекла новинарима да су та средства издвојена као знак подршке за изградњу локалне путне и комуналне инфраструктуре.

"Рјешавали смо и проблеме школства и здравства. То ћемо наставити, а подржаћу у финансијском смислу овдашњи пројекат за изградњу вртића јер за то постоји потреба", истакла је Цвијановићева, која је данас у Рибнику разговарала са руководством ове општине и посјетила централну Основну школу "Десанка Максимовић" гдје је започета реконструкција.

Она је нагласила да је власт Српске на примјеру Рибника показала да постоји чврста спрега између Владе и локалних заједница.

"Да тога није било ова општина би сигурно била осуђена на пропаст и не би било основних услова за живот", указала је Цвијановићева.

Она је рекла да ће се у овој општини радити на ономе што би представљало основу за економски раст, а то је туризам, за шта ће требати добри и адекватни програми.

"Циљ је да од тога направимо сигурна радна мјеста и популаризујемо ову општину која је прелијепа и има ресурсе које желимо да ставимо у функцију додатног запошљавања. Општина ће у том смјеру имати подршку републичког нивоа власти. Вјерујем у развој овог краја и циљ је да заједно правимо услове за бољи живот свих грађана општине", рекла је Цвијановићева.

Замјеник начелника Рибника Небојша Караћ рекао је да су захваљујући Влади Српске и кабинету предсједника изграђене двије нове школе - Основна школа "Никола Мачкић" у Превији и Средњошколски центар "Лазар Ђукић".

"Сада се ради санација Основне школе жДесанка Максимовићж у вриједности од око 400.000 КМ, а упознали смо предсједницу о пројекту водоснабдијевања платоа Мањача, што је горући проблем становништва, а у шта је Влада лани уложила више од 700.000 КМ", рекао је Караћ.

Директор централне Основне школе "Десанка Максимовић" у Рибнику Славица Миљановић захвалила је властима Српске што су издвојиле око 400.000 КМ за реконструкцију те образовне установе, коју, укључујући подручне школе, похађа укупно 185 ученика.

"Надам се да ће ускоро бити завршено постављање топлотне изолације и фасаде, као и замјена крова и спољне столарије. Тиме ће ученици и наставници имати далеко боље услове за рад", рекла је Миљановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана