Radio Prijedor proslavio 50. rođendan: Pet decenija prate dešavanja u gradu

S. Ta.
Radio Prijedor proslavio 50. rođendan: Pet decenija prate dešavanja u gradu

Prijedor - Radio Prijedor, koji radi u sastavu Informativno-poslovnog centra “Kozarski vjesnik”, proslavio je juče 50. rođendan.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković čestitao je pet decenija rada lokalnoj radio-stanici, jednoj od najstarijih u BiH.

- Prijedor je grad koji želi da se dalje razvija i da pruži bolji život svojim građanima i u tom smislu smo Radio i mi na istom zadatku - rekao je Đaković, gostujući u prazničnoj emisiji Radio Prijedora kao jednog od četiri  medija koji čine ovu lokalnu medijsku kuću.

On je dodao da novinari “Kozarskog vjesnika” redovno prate dešavanja iz svih oblasti koji su ogledalo života grada.

- Naša je želja je izgradnja RTV doma i da ovaj medij kadrovski ojačamo što bi značilo i veći kvalitet i obim plasiranog  programa  - rekao je Đaković.

Prvi glas koji je emitovan putem radija u Prijedoru daleke 1969. godine bio je glas Vuke Mutić koja je u “Kozarskom vjesniku” provela 35 godina.

- Nisam imala tremu, bili smo svi radosni, bilo je to vrijeme velikog entuzijazma, energije i volje da radimo jer smo stvarali nešto novo. Radio je bio atrakcija u to vrijeme, sve se radilo uživo. Prvo smo počeli da čitamo  vijesti, a nakon toga i emisije iz poljoprivrede, zdravstva, kulture, dječiji program. Sve što se dešavalo u gradu i šire, slušalo se preko radija , koji je u to vrijeme bio najbrži medij - prisjeća  se, sada penzionerka  Vuka Mutić.

Direktor IPC “Kozarski vjesnik” Zoran Sovilj istakao je da radnici ove medijske kuće nastoje da objektivno i pravovremeno informišu građane Prijedora o svim dešavanjima u gradu.

Sedmični list “Kozarski vjesnik” počeo je da izlazi 1975. godine, a Televizija Prijedor počela je da radi 2000. godine. IPC “Kozarski vjesnik” je jedina informativna kuća u BiH koja u svom sastavu ima radio, televiziju, sedmični list i veb portal.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana