Радио Приједор прославио 50. рођендан: Пет деценија прате дешавања у граду

С. Та.
Радио Приједор прославио 50. рођендан: Пет деценија прате дешавања у граду

Приједор - Радио Приједор, који ради у саставу Информативно-пословног центра “Козарски вјесник”, прославио је јуче 50. рођендан.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић честитао је пет деценија рада локалној радио-станици, једној од најстаријих у БиХ.

- Приједор је град који жели да се даље развија и да пружи бољи живот својим грађанима и у том смислу смо Радио и ми на истом задатку - рекао је Ђаковић, гостујући у празничној емисији Радио Приједора као једног од четири  медија који чине ову локалну медијску кућу.

Он је додао да новинари “Козарског вјесника” редовно прате дешавања из свих области који су огледало живота града.

- Наша је жеља је изградња РТВ дома и да овај медиј кадровски ојачамо што би значило и већи квалитет и обим пласираног  програма  - рекао је Ђаковић.

Први глас који је емитован путем радија у Приједору далеке 1969. године био је глас Вуке Мутић која је у “Козарском вјеснику” провела 35 година.

- Нисам имала трему, били смо сви радосни, било је то вријеме великог ентузијазма, енергије и воље да радимо јер смо стварали нешто ново. Радио је био атракција у то вријеме, све се радило уживо. Прво смо почели да читамо  вијести, а након тога и емисије из пољопривреде, здравства, културе, дјечији програм. Све што се дешавало у граду и шире, слушало се преко радија , који је у то вријеме био најбржи медиј - присјећа  се, сада пензионерка  Вука Мутић.

Директор ИПЦ “Козарски вјесник” Зоран Совиљ истакао је да радници ове медијске куће настоје да објективно и правовремено информишу грађане Приједора о свим дешавањима у граду.

Седмични лист “Козарски вјесник” почео је да излази 1975. године, а Телевизија Приједор почела је да ради 2000. године. ИПЦ “Козарски вјесник” је једина информативна кућа у БиХ која у свом саставу има радио, телевизију, седмични лист и веб портал.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана