Рачун гробља у Источном Новом Сарајеву категоричан незаконито блокиран

Д. М.
Рачун гробља у Источном Новом Сарајеву категоричан незаконито блокиран

Сарајево - Рачун јавног комуналног предузећа “Свети Марко” из Источног Новог Сарајева незаконито је блокиран и биће поднесена тужба против компаније “Хета” због чијег поступања је дошло до блокаде, тврди Санела Горчић, адвокат бившег директора “Светог Марка” Гојка - Мише Драшковића.

Она сматра да за блокаду рачуна није одговоран њен клијент, који је јуну 2008. године подигао кредит од 240.000 КМ за своју приватну фирму “Саракс”, а истовремено је као директор “Светог Марка” потписао да то јавно предузеће буде жирант за спорни кредит. Рачун “Светог Марка” у сриједу је блокиран зато што кредит није уредно враћан, али Горчићева тврди да је то било незаконито.

- Компанија “Хета” на коју је бивша Хипо Алпе Адрија банка пренијела кредите који нису уредно враћани предала је на протест незаконите, односно застарјеле мјенице. Ми смо их упозорили да ћемо против њих покренути тужбу ако предају мјенице из 2008. године зато што је то незаконито, али они су то ипак урадили. То је урађено с циљем да се жирант, у овом случају предузеће “Свети Марко”, натјера да изврши притисак на главног дужника, односно на мог клијента - каже Горчићева.

Она објашњава да је “Хета” блокирала рачун жиранта, а да прије тога није искористила све законске механизме да дуг наплати од главног дужника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана