Put Drinjača - Bratunac biće obnovljen do Nove godine

K. Ć.
Put Drinjača - Bratunac biće obnovljen do Nove godine

Bratunac - Sanacija klizišta koja su se pojavila na regionalnom putu Drinjača - Bratunac poslije poplava 2014. godine trebalo bi da bude se završena za mjesec, potvrdio je načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović.

Riječ je o veoma važnom projektu za koji je Vlada RS obezbijedila 5,7 miliona maraka, a Mlađenović je istakao da će rok za završetak tih radova zavisiti od vremenskih uslova tokom decembra.

- Taj put će, osim za stanovništvo koje živi pored Drine, imati važnu ulogu poslije izgradnje mosta “Bratoljub” i graničnog prelaza, čijim će otvaranjem znatno biti pojačana frekvencija saobraćaja prema Bratuncu - rekao je Mlađenović.

On je pojasnio da će regionalni put, čija je sanacija u toku, imati još veći značaj nakon izgradnje zaobilaznice, na koju se uključuje.

- U toku je izrada regulacionog plana, nakon čega će biti urađena projektna dokumentacija za zaobilaznicu koju ćemo izgraditi uz finansijsku podršku Vlade RS - rekao je Mlađenović. On je istakao da će zaobilaznica biti važna za industrijsku zonu, koja je planirana u blizini novog mosta na rijeci Drini kod Bratunca.

Opština Bratunac će, kako je najavio načelnik, tražiti da bude nastavljena rekonstrukcija regionalnog puta od Bjelovca do Fakovića, koji nije obuhvaćen programom sanacije oštećenja puteva od poplava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana