Пси луталице заклали ловцу пет оваца код Зворника

Срна
Пси луталице заклали ловцу пет оваца код Зворника

На имању Светозара Михајловића из села Баљковица код Зворника заклане су три овце и два јагњета, а власник претпоставља да су овце поклали пси луталице.

“Изашао сам рано ујутро и имао шта видјети. Једна овца лежала је непомично у неприродном положају и када сам пришао видио сам трагове крви испод врата и угризе на другим дијеловима животиње”, рекао је Михајловић новинарима.

Он каже да је видио још двије овце и два јагњета на приличној удаљености једна од друге, што значи да су бјежале да се спасу, вјероватно, од паса луталица.

Подсјећајући да су му остале још четири овце, Михајловић је рекао да у Баљковици живи од узгоја оваца и свиња, али да је сада у његовом домаћинству све доведено у питање због овог губитка.

“Ловац сам. Нисам видио вукове у овом крају, осим племените дивљачи и паса луталица који с времена на вријеме прођу овим крајем”, рекао је Михајловић.

Истичући да ће се обратити Градској управи Зворник за накнаду штете, Михајловић је рекао да су на лицу мјеста били полиција и ветеринар, који је прегледао овце и сачинио записник.

Доктор ветеринарске медицине Радан Томић из Каракаја код Зворника рекао је да је на лицу мјеста затекао заклане три овце и двоје јагњади.

“На основу повреда које се виде на овцама, за оправдано је претпоставити да су то починили пси луталице, највјероватније у чопору, судећи по бројности рана на животињама”, рекао је Томић.

Истичући да је сачинио записник о насталој штети, Томић је рекао да ће власник оваца на основу свих докумената за које је Ветеринарска станица надлежна, моћи да од надлежног органа потражи надокнаду штете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана