Прва “Ролеријада” у Мркоњић Граду: Малишани на точкићима освајају улице

Милијана Латиновић
Прва “Ролеријада” у Мркоњић Граду: Малишани на точкићима освајају улице

Мркоњић Град - Десетине малишана вјешто крстарећи улицама Мркоњић Града на точкићима измамиле су осмијехе бројних мјештана, који су бодрећи своје фаворите аплаузом испратили прву “Ролеријаду” у овој општини.

Знање и вјештине у вожњи на ролерима у недјељу је показало више од 40 малишана узраста од три до 13 година из Мркоњић Града, Рибника и Бањалуке. Они најбољи окитили су се медаљама. Шестогодишњи Урош Петровић из Бањалуке показао је завидну спретност, коју је стицао протекле три године, колико се бави ролањем.

- Пресрећан сам јер сам освојио злато. Много волим ролере и ово ми није прва награда, јер сам медаље освајао и раније. Једва чекам наредно такмичење - казао је Урош не скривајући радост због још једне медаље која ће заблистати на зиду његове собе.

За три дана, колико је трајала школа ролања у овој општини, вјештине на точкићима савладао је и седмогодишњи Виктор Гаврић, који је на такмичењу освојио бронзану медаљу.

- Његовој срећи није било краја. Први пут је стао на ролере и освојио медаљу - казала је мајка овог дјечака Биљана Гаврић и додала да ни сузе радоснице нису изостале.

Директор Културног центра “Петар Кочић” Мркоњић Град Боро Бошкић је казао да су у сарадњи са бањалучком Школом спорта “Звјездица”, а уз подршку општине Мркоњић Град, организовали школу ролања на којој је учествовало више од 100 дјеце.

  • Умијеће стечено у вожњи на точкићима дјеца су показала на првој “Ролеријади” која је одржана у нашој општини. Циљ нам је да на овај начин утичемо на правилан развој дјеце, учимо их моторичким вјештинама и правилном одржавању равнотеже - рекао је Бошкић и изразио наду да ће “Ролеријада” у овој општини постати традиција. Медијску подршку првој “Ролеријади” у Мркоњић Граду пружио је “Глас Српске”.

Медаље

Школа ролања “Звјездица” Бањалука

3 златне (слика: златна медаља)

4 сребрне (слика: сребрна медаља)

3 бронзане (слика: бронзана медаља)

Школа ролања “Звјездица” Мркоњић Град

3 златне

3 сребрне  

3 бронзане  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана