Прњаворчанин отишао у Анголу да ради, па се заљубио

prnjavor.info
Прњаворчанин отишао у Анголу да ради, па се заљубио

Прњавор - Прије три године животни пут одвео је Прњаворчанина Душка Миланковића у југозападну Африку, тачније у Анголу. Отишао је трбухом за крухом, али је боравећи у Анголи схватио како су људи и са мало срећни.

Миланковић тренутно борави на једном англоском острву у Атланском окенау, у мјесту Мусуло, гдје ради на градилишту монтажних кућа. На далеки пут у Африку кренуо је посредством бијељинске фирме.

“Када сам прије четири године упознао власника фирме из Бијељине чуо сам да је једна од дестанација на коју се иде  радити Ангола. Дјеловало ми је занимљиво, а након неколико мјесеци и сам се нашао у Анголи, гдје сам остао до данас”, каже Миланковић.

Први сусрет са непознатом државом итекако му је био занимљив. Премда су људи препуни предрасуда када су у питању афричке државе, за Миланковића мјеста за предрасуде нема.

“По доласку у Анголу у почетку сам посматрао становништво, стил и начин живота, доимио ми се Атлански океан, као и ниско афричко дрвеће са широким крошњама. Такође први сусрет са спарном тропском климом ће ми остати у посебном сјећању”.

У Анголу је каже отишао да заради новац, а онда је схватио да су тамо људи срећнији иако  имају мање, него што је он имао прије него што је дошао у Африку. Многим стварима био је позитивно изненађен, али неким и негативно.

“Изненађен сам односом бијелаца према црнцима, црнци су овдје још увијек грађани другог реда. Бијелци не желе да се мијешају са црнцима, а колика је разлика свједочи и то да  приликом ручка сједе за одвојеним столовима. Становништво је углавном неписмено, жене раде до одмакле фазе трудноће и углавном саме одгајају дјецу. Главни анголски град Луанда препун је невјероватно богатих, али и много сиромашних људи, гдје се у размаку 300 метара могу видјети виле богаташа, али и кућице од сламе у којима живе сиромашни”, прича Миланковић.

У Анголи упозано и љубав

У Анголу је отишао у потрази за зарадом, а потом се и заљубио. Налази се каже у озбиљној вези, а у скоријој будућности намјерава да своју анголску дјевојку доведе у Прњавор.

 ”Пуно тога лијепог ме веже за Анголу, а најљепше је то што сам се заљубио. Моја дјевојка има велику жељу да посјети Прњавор, па ћемо видјети, можда ускоро и дођемо заједно”, поручио је Миланковић, те додао како су дјевојке у Анголи јако љубазне, без предрасуда.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана