При крају изградња куће за Костиће из Угљевика

Срна
При крају изградња куће за Костиће из Угљевика

Угљевик - Мукама шесточлане породице Костић из мјеста Тутњевац код Угљевика назире се крај јер би ускоро требало да буде завршена изградња куће у којој ће наставити нормалан живот.

Ову породицу, која је обухваћена програмом помоћи у стамбеном збрињавању социјално угрожених породица, у суботу су посјетили представници општине Угљевик и Центра за социјални рад. У породици Костић уз родитеље одраста четворо дјеце, од којих је двоје пунољетно и нико није запослен. Социјална помоћ и дјечји додатак нису довољни, па Костићи иду да раде за дневницу кад год им се укаже прилика како би прехранили своју породицу.

Стојан Костић је рекао да ће његовој породици нова кућа, која би ускоро требало да буде завршена, много значити јер су им потребни нормални услови за живот.

Начелник општине Угљевик Василије Перић подсјетио је да изградња дома Костићима није једино градилиште на подручју општине, те да је истим програмом обухваћена и изградња кућа за породице Благојевић и Јосиповић, које су у тешкој материјалној ситуацији и стамбено незбринуте. Он је рекао да је општина Угљевик до сада за стамбено збрињавање вишечланих породица издвојила око 10.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана