Predrag i Jovana iz sela Medna kog Mrkonjić Grada kročili u srećnije djetinjstvo

Milijana Latinović
Predrag i Jovana iz sela Medna kog Mrkonjić Grada kročili u srećnije djetinjstvo

Mrkonjić Grad - Četvoročlana porodica Stojičić iz sela Medna kog Mrkonjić Grada, nakon godina patnje u trošnoj i neuslovnoj kući, dobila je juče novi krov nad glavom, a toplina doma u koji se uselila grijaće njihova srca u svim budućim životnim bitkama.

Zahvaljujući humanom gestu vlasnika kompanije “MG Mind” Mladena Milanovića, koji im je izgradio novu kuću od temelja do krova, desetogodišnji Predrag i njegova četiri godine mlađa sestra Jovana s osmijesima na licima dosanjali su najveći san i napokon se uselili u svoje sobe. Vrata toplog doma u kojem započinju novu epohu života otvorili su sa majkom Draganom i načelnicom opštine Mrkonjić Grad Divnom Aničić, koja je mališanima donijela novu garderobu i igračke.

Predrag i Jovana odrastali su s ocem Duškom i majkom Draganom u trošnoj kući, koja je udaljena 200 metara od nove.

Ovaj hrabri dječak stidljivo nam je pokazao novu sobu, u kojoj će ubuduće pisati zadaću i nastaviti da niže odlične ocjene u školi.

- Srećan sam jer sam dobio novu sobu. Sve je ljepše i bolje nego što smo imali. Jedva čekam da pozovem drugare da dođu da se igramo - stidljivo je ispričao dječak i otkrio da voli fudbal i da navija za Crvenu zvezdu.

Stojičiće život nije mazio, a plemeniti gest njihovog sugrađanina ulio im je nadu u bolje sutra. Iako su imali priliku da izaberu gdje žele da im bude izgrađena kuća, nisu ni pomislili da odu daleko od rodnog ognjišta.

- Nemam riječi kojima bih mogla da opišem radost i sreću što su moja djeca napokon dobila uslove za život dostojan čovjeka. Teško smo živjeli u staroj kući, a ovdje počinjemo novi život. Neizmjerno sam zahvalna Mladenu Milanoviću što je vratio osmijehe na lica mojoj djeci i svesrdno pomogao. Bila bi mi čast da nas posjeti i bude naš gost - ispričala je Dragana očiju punih suza, prigrlivši djecu u naručje.

Inicijativa za izgradnju nove kuće potekla je od rukovodstva Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Podrašnice, gdje Predrag pohađa četvrti razred.

Načelnica Mrkonjić Grada Divna Aničić istakla je da opština na razne načine pomaže socijalno ugroženim porodicama.

- Nadam se da počinje novo životno razdoblje za ovu porodicu. Ovo nije prva kuća, a sigurna sam ni posljednja, koju je izgradila kompanija “MG Mind”. Dobročinstvo Mladena Milanovića poznato je širom Srpske. Zahvalna sam mu što ima sluha za ovakve porodice - istakla je Aničićeva.

Kuća porodice Stojičić je 11. u nizu koju je izgradila kompanija “MG Mind” i tako vratila osmijehe na lica mnogim porodicama.

Poljoprivreda

Dragana Stojičić je ispričala da porodica preživljava od poljoprivrede i poneke dnevnice koju njen suprug zaradi.

- Imamo kravu, konja i nekoliko koza. Od toga živimo. Biće bolje jednog dana - kazala je Stojičićeva, zahvalivši načelnici Divni Aničić, koja im je obećala pomoći da kupe još jednu kravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana