Предраг и Јована из села Медна ког Мркоњић Града крочили у срећније дјетињство

Милијана Латиновић
Предраг и Јована из села Медна ког Мркоњић Града крочили у срећније дјетињство

Мркоњић Град - Четворочлана породица Стојичић из села Медна ког Мркоњић Града, након година патње у трошној и неусловној кући, добила је јуче нови кров над главом, а топлина дома у који се уселила гријаће њихова срца у свим будућим животним биткама.

Захваљујући хуманом гесту власника компаније “МГ Минд” Младена Милановића, који им је изградио нову кућу од темеља до крова, десетогодишњи Предраг и његова четири године млађа сестра Јована с осмијесима на лицима досањали су највећи сан и напокон се уселили у своје собе. Врата топлог дома у којем започињу нову епоху живота отворили су са мајком Драганом и начелницом општине Мркоњић Град Дивном Аничић, која је малишанима донијела нову гардеробу и играчке.

Предраг и Јована одрастали су с оцем Душком и мајком Драганом у трошној кући, која је удаљена 200 метара од нове.

Овај храбри дјечак стидљиво нам је показао нову собу, у којој ће убудуће писати задаћу и наставити да ниже одличне оцјене у школи.

- Срећан сам јер сам добио нову собу. Све је љепше и боље него што смо имали. Једва чекам да позовем другаре да дођу да се играмо - стидљиво је испричао дјечак и открио да воли фудбал и да навија за Црвену звезду.

Стојичиће живот није мазио, а племенити гест њиховог суграђанина улио им је наду у боље сутра. Иако су имали прилику да изаберу гдје желе да им буде изграђена кућа, нису ни помислили да оду далеко од родног огњишта.

- Немам ријечи којима бих могла да опишем радост и срећу што су моја дјеца напокон добила услове за живот достојан човјека. Тешко смо живјели у старој кући, а овдје почињемо нови живот. Неизмјерно сам захвална Младену Милановићу што је вратио осмијехе на лица мојој дјеци и свесрдно помогао. Била би ми част да нас посјети и буде наш гост - испричала је Драгана очију пуних суза, пригрливши дјецу у наручје.

Иницијатива за изградњу нове куће потекла је од руководства Основне школе “Вук Караџић” из Подрашнице, гдје Предраг похађа четврти разред.

Начелница Мркоњић Града Дивна Аничић истакла је да општина на разне начине помаже социјално угроженим породицама.

- Надам се да почиње ново животно раздобље за ову породицу. Ово није прва кућа, а сигурна сам ни посљедња, коју је изградила компанија “МГ Минд”. Доброчинство Младена Милановића познато је широм Српске. Захвална сам му што има слуха за овакве породице - истакла је Аничићева.

Кућа породице Стојичић је 11. у низу коју је изградила компанија “МГ Минд” и тако вратила осмијехе на лица многим породицама.

Пољопривреда

Драгана Стојичић је испричала да породица преживљава од пољопривреде и понеке дневнице коју њен супруг заради.

- Имамо краву, коња и неколико коза. Од тога живимо. Биће боље једног дана - казала је Стојичићева, захваливши начелници Дивни Аничић, која им је обећала помоћи да купе још једну краву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана