Помозимо малој Сунчици да спаси вид

nezavisne.com
Помозимо малој Сунчици да спаси вид

Бањалука - Шестогодишњој дјевојчици Сунчици Иванковић из Бањалуке потребна је помоћ хуманих људи за наставак лијечења у Центру за очну и пластичну хирургију у Уфи, у Русији, како би прогледала.

Сунчица је дијете са посебним потребама, има проблема са штитном жлијездом и заостаје у психомоторном развоју.

Њена мајка Милица Иванковић каже да Сунчица не види од рођења и да јој је до краја августа потребно 20.000 КМ како би се обавила још једна операција у клиници у Уфи.

“Посјетила сам све могуће клинике у региону у потрази за лијеком. У децембру прошле године сам случајно ступила у контакт са клиником у Уфи, једином клиником на свијету која се бави операцијама на очном живцу. Сунчица је посјетила ову клинику у фебруару, гдје је оперисана. Након операције је буквално проходала, почела је да реагује на свјетлост, проговорила је и постала је другачије дијете”, каже њена мајка.

Како би Сунчица прогледала потребно је да се уради још неколико операција. Термин за другу операцију и наставак лијечења заказан је за 15. септембар у Уфи, за шта јој је потребно 20.000 КМ, а путне трошкове од 5.500 КМ треба уплатити до 3. августа.

С обзиром на то да је њена мајка самохрани родитељ и није у могућности да финансира све трошкове, потребна јој је помоћ хуманих  људи како би њена мала принцеза прогледала.

“Прва операција је вратила дјелић свјетлости у Сунчицине очи, поправила комплетан психомоторни развој и искључени су јој поједини лијекови које је пила за неуролошки систем, тако да се надам да ће јој и друга операција помоћи”, истакла је Иванковићева.

Сви који могу и желе помоћи Сунчици да има дјетињство испуњено игром и осмијехом новац могу уплатити на име Милица Иванковић, рачун у НЛБ банци број: 562099-813-514-6636.

За уплате у девизама ИБАН: БА395620998144053661 на име Милица Иванковић, Улица Бранка Поповића бр. 41Д, 78000 Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана