Полугодишњи посао за осморо младих Фочака

Р. Ђ.
Полугодишњи посао за осморо младих Фочака

Фоча - Осморо младих Фочака потписало је јуче уговоре о шестомјесечном запослењу код локалних послодаваца у оквиру пројекта “Практична обука и стручно оспособљавање”.

Посао је намијењен за стручно усавршавање младих од 18 до 35 година који су без запослења, а програм спроводи сарајевска невладина организација “Прогрес” у сарадњи са општином Фоча.

Тридесетогодишњи Младен Арсенић наредних пола године обављаће посао угоститеља у овдашњој кафе-пицерији “Моцарт”. Радно мјесто, осим зараде, донијеће му и преквалификацију.

- Завршио сам шумарску техничку школу, раније нисам радио, осим неких сезонских послова. Сада сам коначно добио прилику да радим - рекао је Арсенић.

Јелени Даниловић, мајци троје дјеце, први полугодишњи посао помоћи ће да усвоји радне вјештине, али и да прехрањује породицу.

- Добила сам посао административног радника у Ауто-сервису “Даниловић”. Добро ће ми доћи јер не радим посљедњих година, а имам троје дјеце - рекла је Даниловићева. Укупна вриједност пројекта, који се на подручју Фоче реализује седму годину, је око 34.000 марака. Половину новца за плате радника обезбјеђује  општина, другу половину удружење “Прогрес” из Сарајева, док је уплата доприноса обавеза послодаваца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана