Пољопривредници у Рогатици добили сјеменски кромпир и ђубриво

С. М.
Пољопривредници у Рогатици добили сјеменски кромпир и ђубриво

Рогатица - Реализујући пројекат за развој конкурентности у руралним подручјима који финансира Међународни фонд за развој пољопривреде (ИФАД), а спроводи ресорно министарство у Влади РС, јуче је у Рогатици 61 пољопривредни произвођач добио један од два “пакета” којима се поспјешује овогодишња сјетва кромпира и других култура.

Од укупног броја корисника, 30 их је добило пакет у вриједности од 4.000 марака, у којем је 1,6 тона високородног сјеменског кромпира, 800 килограма вјештачког ђубрива и одређена количина хемијских средстава за заштиту.

У другом пакету, чија је вриједност 2.000 марака, налази се 1.350 килограма вјештачког ђубрива и одређена количина средстава за заштиту биља.

Замјеница начелника општине Рогатица Јелена Караџић истакла је да је циљ пројекта унапређење производње меркантилног, односно кромпира за јело, посебно код малих и нових пољопривредних газдинстава у складу са бизнис планом који су одобрили министарство и ИФАД.

- Основни услов да добију помоћ је да газдинства засију најмање шест нових дунума земље кромпиром - рекла је Караџићева.

Михајло Видаковић из села Лађевине корисник је пакета вриједног 4.000 КМ.

- До сада сам производио кромпир на 10 дунума. Захваљујући овој помоћи, сјетву кромпира ћу повећати за још најмање шест дунума и зато ми је донација  добродошла - каже овај произвођач.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана