Пољопривредни производи и рукотворине украсили сеоски трг у Таревцима код Модриче

Срна
Пољопривредни производи и рукотворине украсили сеоски трг у Таревцима код Модриче

Модрича - Међународни сајам руралног стваралаштва окупио је јуче у бошњачком повратничком насељу Таревци код Модриче 65 излагача из 25 општина Републике Српске, ФБиХ, Србије и Хрватске.

Пољопривредно-прехрамбени производи, предмети и опрема ручне радиности и ситне животиње били су изложени на  главном сеоском тргу, а представљен је и пројекта изградње етно-центра у Таревцима. Начелник општине Модрича Младен Крекић рекао је да је ово мјесто добар примјер развоја руралне привреде, туризма и културно-умјетничког стваралаштва у Модричи, Српској, па и у БиХ.

- Сајам, који се организује девети пут је прилика да се представе туристички потенцијали и пољопривредни производи овог мјеста, те да се размијене искуства са излагачима из БиХ и сусједних земаља - рекао је Крекић.

Свечаном отварању присуствовали су представници Владе РС, као и Владе Тузланског кантона, те предсједник Задружног савеза РС Рајко Кулага.

Прије затварања сајма, одржана је и смотра девет културно-умјетничких друштава из БиХ, Србије и Хрватске, те проглашени најбоље уређен штанд и најквалитетнији традиционални аутохтони производи.

Сајам је организовала Општа пољопривредна задруга “Таревци” под покровитељством Владе РС, Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Владе Тузланског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана