Пола вијека пријатељства и поштовања бивших ђака ОШ “Младен Стојановић” из Бронзаног Мајдана

Вања Гајић
Пола вијека пријатељства и поштовања бивших ђака ОШ “Младен Стојановић” из Бронзаног Мајдана

Бањалука - Некадашњи ученици који су завршили бањалучку Основну школу “Младен Стојановић” из Бронзаног Мајдана, генерација 1969. године, састали су се у суботу увече након 50 година како би обиљежили овај значајан јубилеј.

Послије емотивног сусрета, протканог великим узбуђењем због прохујалих деценија, потекла је бујица сјећања на школске дане, наставнике, оцјене, али и нека скорија времена. Пљуштале су шале, анегдоте и сјећања на неке безбрижније дане, а сви некадашњи ученици осјећали су се као да су опет сјели у школске клупе. Школски другови су се сви редом сложили да их уједињује 50 година љубави, пријатељства и поштовања.

Сусрет је био веома дирљив, испуњен весељем, али и тугом јер многи од њих нису више међу живима. Било је и оних који нису били у могућности да присуствују прослави годишњице мале матурске вечери, али су се школски другови и њих сјетили.

Бивша матуранткиња бањалучке Основне школе “Младен Стојановић” Даница Кекић није крила радост и сузе радоснице због поновног окупљања са својим колегама из старих школских дана.

- Били смо веома весела и несташна генерација, али наши наставници су били срећни јер смо били добри ученици. Било нас је укупно 70 ђака, а били смо подијељени у два разреда - казала је Кекићева.

Додала је да су неки завршили средње школе и одмах нашли запослење, а било је и оних који су школовање и усавршавање наставили и даље и стекли висока звања. Тако у овој генерацији има и инжењера, правника, али и магистара.

- Тада су то били лијепи дани, веома безбрижни, нисмо ни слутили шта нас чека. Када смо изашли из школских клупа, отишли смо на различите стане, у сусрет многобројним животним искуствима - рекла је Кекићева.

Са њом се сложио и другар из клупе Душан Раковић, који је истакао да је јако срећан и задовољан што је послије толико година срео своје другаре из одјељења.

- Већ дуги низ година живим у иностранству, па сам веома носталгичан. Иако се доста тога промијенило, моје школске другове никад нисам заборавио. Осјећај је невјероватан, понијеле су ме емоције с обзиром на чињеницу да је прошло пола вијека откад смо изашли из клупа основне школе - казао је Раковић.

Сусрет

Даница Кекић је казала да су се школски другови и раније окупљали, и то поводом 20 година матуре.

- Тај сусрет пред школом је био заиста дирљив. Доста тога се измијенило, школа је надограђена, тада нас је дочекао директор, школи смо поклонили слику, а разредима комплете књига - рекла је Кекићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана