Počinje izgradnja kuća za pet porodica u Srpcu

D. J.
Počinje izgradnja kuća za pet porodica u Srpcu

Srbac - Izgradnja novih kuća za pet porodica iz Srpca čija su domaćinstva oštećena ili uništena u poplavama u 2014. godini počeće do kraja februara, dogovoreno je na sastanku predstavnika opštine, UNDP BiH i firmi koje će biti uključene u taj projekat.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne djelatnosti Dario Kresojević rekao je da je riječ o Projektu oporavka od poplava - stambeno zbrinjavanje koji finansira Evropska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP BiH.

- Novac je odobren za izgradnju pet poplavljenih domaćinstava, od čega su tri iz Kukulja i po jedno iz Poveliča i Ćukala. U okviru ovog projekta odobrena su i sredstva za sanaciju poplavljenih kuća, a do sada su već završeni radovi u oko dvadesetak domaćinstava - rekao je Kresojević.

Koordinatorka projekta u ime lokalne uprave Dijana Milašinović-Jovičić rekla je da su projektom obuhvaćena domaćinstva koja su ispunila sve potrebne uslove koje je propisao UNDP BiH.

- Jedan od uslova da počnu radovi je bio da opština Srbac obezbijedi učešće u iznosu od 5.000 KM po svakom domaćinstvu, te  potrebnu dokumentaciju, priključke za struju i vodu i uredi parcele - rekla je Milašinović-Jovičić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana