Почиње изградња кућа за пет породица у Српцу

Д. Ј.
Почиње изградња кућа за пет породица у Српцу

Србац - Изградња нових кућа за пет породица из Српца чија су домаћинства оштећена или уништена у поплавама у 2014. години почеће до краја фебруара, договорено је на састанку представника општине, УНДП БиХ и фирми које ће бити укључене у тај пројекат.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне дјелатности Дарио Кресојевић рекао је да је ријеч о Пројекту опоравка од поплава - стамбено збрињавање који финансира Европска унија, а спроводи Развојни програм Уједињених нација УНДП БиХ.

- Новац је одобрен за изградњу пет поплављених домаћинстава, од чега су три из Кукуља и по једно из Повелича и Ћукала. У оквиру овог пројекта одобрена су и средства за санацију поплављених кућа, а до сада су већ завршени радови у око двадесетак домаћинстава - рекао је Кресојевић.

Координаторка пројекта у име локалне управе Дијана Милашиновић-Јовичић рекла је да су пројектом обухваћена домаћинства која су испунила све потребне услове које је прописао УНДП БиХ.

- Један од услова да почну радови је био да општина Србац обезбиједи учешће у износу од 5.000 КМ по сваком домаћинству, те  потребну документацију, прикључке за струју и воду и уреди парцеле - рекла је Милашиновић-Јовичић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана