Плесом и продајом крофни скупили 7.860 марака

С. Та.
Плесом и продајом крофни скупили 7.860 марака

Приједор - На Светосавском добротворном балу који је у Приједору одржан у недјељу увече у организацији Кола српских сестара прикупљено је 7.860 марака, а тај новац намијењен је за наставак изградње куће осмочланој породици Милинковић из Црне Долине.

Предсједница Кола српских сестара Јадранка Мијић потврдила је да је од продаје крофни на балу прикупљено 2.360 КМ, док су остатак новца даровали учесници бала.

Свој допринос хуманитарној акцији дали су и Приједорчани који су се одрекли прихода од награде за побједу у телевизијском кулинарском шоу програму “Лук или мед”. Ријеч је о побједничком тројцу Оливери Брдар-Мирковић, Аљоши Новаковићу и Гордану Гамбирожи.

- Они су уступили награду од 5.000 КМ, а поред њих, Жељко Шормаз одрекао се новчане противвриједности златника који је пронашао у крофни у износу од око 500 КМ - истакла је Мијићева.

Приједорчани Наташа и Срећко Милинковић и њихових шесторо дјеце ускоро ће свити своје породично гнијездо у новој кући, захваљујући хуманој акцији коју је покренуло Коло српских сестара.

Кућа је недавно покривена, а породица је донедавно живјела у трошној кући, старој више од стотину година. Незапосленим родитељима и дјечици, узраста од три до четрнаест година, нови кров над главом и бољи услови за живот били су највећи сан.

У програму овогодишњег Светосавског бала учествовали су чланови Српског пјевачког друштва “Вила” и Удружења за његовање традиције Приједор, те Боро Дугић и Бобан Продановић, глумац приједорског позоришта Деан Батоз и група “Носталгија”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана