Перо Гудељ: Нисам дигао руку на себе, покушали су ме убити

faktor.ba
Перо Гудељ: Нисам дигао руку на себе, покушали су ме убити

Витез - Скоро двије године након вијести да је Перо Гудељ, власник трговачких ланаца "ФИС Витез", покушао да почини самоубиство, те је на локалном путу у мјесту Крчевина крај Витеза пронађен са устрелном раном у предјелу главе, он је на свом Фацебоок профилу открио да су га покушали убити.

Он је за сарајевски портал "Фактор.ба" потврдио аутентичност снимка.

Гудељ је недавно, како је написао у опису видеа који је објавио, први пут дошао на локацију гдје су 2015. године хтјеле да га убију непознате особе. 

"Дакле, нисам дигао руку на себе. Све се десило филмском брзином. Двије маскиране особе су ми запријетиле да двије године не смијем никоме дати њихов опис. Ако бих проговорио, десило би ми се исто или би настрадао неко од моје обитељи", навео је Гудељ у опису видео снимка. 

Додао је како се свега сјећа, те да је када су га питали шта се догодило, сав потресен говорио "Желим да будем мртав!".

"Често сањам те тешке тренутке, али се захваљујем Богу, првој интервенцији у болници у Новој Билој и Здравку Рамљаку, који је назвао докторе у КСЦ Кошево Баручија Мерсета и Абдулаха Хасанагића, који су припремили операциону салу. У путу сам већ био у коми. Хитном и успјешном операцијом, као и вишемјесечним лијечењем, остао сам жив", навео је Гудељ у опису видеа који је поставио на друштвеној мрежи.

Надаље наводи како су му вољу за животом дала његова дјеца, многи пријатељи, упосленици ФИС-а, као и особље болнице на Кошеву и млади кошаркаши, који су му својим скандирањем послали неку врсту "еха како би се пробудио из коме". 

"Данас сам психички и физички јак као некада, радим сваки дан 10 сати. У овој држави најбоље је имати малу фирму, до петеро упослених. Ускоро напуштам ФИС, отварам малу фирму са троје упослених", најавио је Гудељ. 

Гудељ је за поменути портал рекао да раније није имао снаге да оде на мјесто гдје се све догодило. 

"Стојим иза свега што сам на снимку рекао. Не бих много више о томе због дјеце, да њих пуно не узнемиравам. Споменуо сам на снимку и гарантујем да бивша жена није умијешана у то и не бих желио да се она осуђује. Ја сам, хвала Богу жив, радим, живот иде даље. На то мјесто су ме звали да дођем да разговарамо око посла. Један ми је ставио пиштољ са три метка у уста и све се десило у 10 секунди. Желим да ово буде порука, како криминалцима, тако и полицији да за њима трага, те како се ово не би догодило и другим привредницима у БиХ", казао нам је Гудељ. 

У МУП-у Средњобосанког кантона казали су како није евидентирана пријава о наводима који се спомињу на снимку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана