ПДП оставио начелника из СДС-а без већине у Теслићу

Срна
ПДП оставио начелника из СДС-а без већине у Теслићу

Теслић - Начелник општине Теслић Милан Миличевић из СДС-а остао је јуче без скупштинске већине након што му је леђа окренуо ПДП и са опозицијом смијенио неколико локалних функционера.

Дужности су разријешени начелник Одјељења за просторно уређење Никола Стокић, директор Дома здравља Младен Кованушић и чланови Управног одбора те здравствене установе. За разрјешење су гласали одборници СНСД-а, ПДП-а, ДНС-а, СП-а, СДП-а, Независног клуба одборника и СРС “Српска у сигурне руке”. Против су били одборници СДС-а, а уздржани представници СДА.

Миличевић каже да су те одлуке незаконите и да ће стопирати њихово извршење.

- Та разрјешења нису у складу ни са Статутом општине ни са Законом о локалној самоуправи и биће предузети управни и други спорови. Нисам изненађен понашањем одборника ПДП-а, који су под великим притиском и из њима знаних разлога су се понашали на овај начин - рекао је Миличевић.

Одборник ПДП-а Радојица Тодић поручио је да гласање не значи да је дошло до промјене већине, већ да је одраз незадовољства ПДП-а и већине грађана радом предсједника одбора партија које имају већински број одборника. Тодић је најавио да ће, као примјер осталима већ на првом састанку теслићког ПДП-а понудити оставку.

Предсједник теслићког СНСД-а Драган Богданић није одговарао на телефонске позиве, а одборник те странке Мишо Стојановић истиче да начелник више нема подршку и да на дневни ред долази и повјерење начелницима осталих одјељења јер није усвојен извјештај о раду ниједног од њих.

- Нисмо разговарали о новој већини. Ако буде потребе и ако закључимо да је то у интересу грађана, то ћемо урадити - најавио је Стојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана