Озваничен завршетак радова на реновирању ловачког дома у Стригови

Срна
Озваничен завршетак радова на реновирању ловачког дома у Стригови

Козарска Дубица - Ловачко удружење “Јелен” из Козарске Дубице одржало је данас редовну годишњу Скупштину удружења, након које је у селу Стригова званично отворен ловачки дом.

Свечану врпцу су пресјекли министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић и предсједник Ловачког удружења “Јелен” Слободан Боројевић.


На годишњој Скупштини усвојен је Извјештај о раду за прошлу годину и план рада за наредни период.

Почасним чланом Удружења “Јелен” проглашен је академик Рајко Кузмановић, који је, осим што је ловац, и један од првих учитеља на подручју Читлука и Стригове.

Министар Лукач рекао је да је Ловачко удружење “Јелен” једно од најбољих ловачких организација у Републици Српској и то показују из године у годину.

“Властитим средствима обновили су девастирани објекат који је некада био и партизанска болница, а послије школа. Јако добро су уредили овај објекат који ће у наредном периоду бити у функцији ловства, али и служити селу за друге намјене”, рекао је министар Лукач.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић подсјетио је да је објекат у Стригови на кориштење ловачком удружењу уступила општина, а ловци су га веома добро уредили, спријечили даље пропадање и сада ће служити општем јавном интересу.

“И даље ћемо, у складу са својим могућностима, помогати рад оваквих удружења, те развијати бољи живот на селу. Овдје у Стригови пут је у лошем стању и ми ћемо настојати да кроз одређене фондове пронађемо средства и обезбиједимо адекватну путну инфраструкутуру”, прецизирао је Рељић.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац похвалио је рад Ловачког удружења “Јелен”, који су реализовали значајан пројект реновирања ловачког дома.

“Након што је одлуком ранијег начелника Милета Злојутра дом додијељен ловцима и након три године улагања, један оронули објекат сада је добио своју сврху - у њему ће се окупљати људи”, констатовао је Бањац.

Предсједник Ловачког удружења “Јелен” Слободан Боројевић рекао је да су сами реновирали ловачки дом, у који је уложено 50.000 КМ.

“Овај простор уступамо свима на кориштење, а уколико би поново овдје било могућности отварања школе у будућим временима, радо ћемо се одрећи објекта. Сачували смо све школске клупе, реновираћемо их и чувати”, истакао је Боројевић.

Он је подсјетио да су прије дома у Стригови, већ реновирани и у функцију стављени ловачки домови у Моштаници и Урмовцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана