Отворена нова кружна раскрсница на улазу у Прњавор

Срна
Отворена нова кружна раскрсница на улазу у Прњавор

Прњавор – Нову кружна раскрсница отворена је данас на улазу у Прњавор, а у њену изградњу уложено је 418.000 КМ.

Раскрсницу је отворила предсједница Владе РС Жељка Цвијановић, у присустви начелина Прњавора Дарка Томаша.

Цвијановићева је истакла да је ово само један у низу инфраструктурних пројеката који се реализују на подручју општине Прњавор.

"Поздрављам активизам локалне валсти која зна на који начин треба да сарађује са Владом, да дефинише одређене пројекте и у крајњем случају да стави те пројекте у праве приоритете", рекла је Цвијановићева новинарима у Прњавору.

Она је нагласила да пројекти који су у Прњавору реализовани претходних година и они који треба да буду у наредних години или двије, представљају прави инвестициони замах.

"Ако томе додате чињеницу да ће овдје бити доведен до краја пројекат изградње ауто-пута, да ћемо имати сасвим другу димензију када је ријеч о Прњавору и његовим развојним шансама, онда су на добром путу и Влада и локална заједница", поручила је премијер Српске.

Цвијановићева је као сљедећи пројекат у Прњавору најавила улагање у безбједност, јер ће ова локална заједница добити подршку Владе Српске за постављање сигурносних камера на подручју града, по жељи и пројекту локалне заједнице.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је захвалност Јавном предузећу "Путеви Републике Српске", као инвеститору, као и премијеру и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који су, како је навео, имали разумијевања и овакав инфраструктурни пројекат намијенили Прњавору.

"Ово је пројекат о којем се у Прњавору дуго прича. Овдје на излазу из града смо имали посебан саобраћајни проблем и не само што је ријешен тај проблем, него је ово сад и огледало наше локалне заједнице", рекао је Томаш.

Он је изразио увјерење да оваква подршка Владе Српске, односно виших нивоа власти неће изостати ни у години пред нама, већ ће се само значити нови инвестициони циклус у Прњавору.

"Мислим да је и овај кружни ток примјер да када локална заједница одлично сарађује са Владом лако се реализују пројекти. Ми смо прошле године имали укупне инвестиције веће од три милиона КМ, а од тог износа само је 600.000 КМ било из буџета општине, што значи да је више од 2,4 милиона КМ била инвестиција виших нивоа власти", навео је Томаш.

Према његовим ријечима, оно што је посебно важно у овој години јесте да ће најзначајнији пројекат, не само за ову локалну заједницу, него и цијелу Српску - градња ауто-пута, бити приведен крају.

"То отвара нове димензије развоја наше заједнице. Осим тога, у наредних мјесец дана први инвеститори, односно њих четири, почеће да граде своје објекте у нашој пословној зони, што ће стварати услове за развој наше локалне заједнице", рекао је Томаш.

Он је додао да је данашње отварање кружног тока само почетак великог инвестиционог циклуса, који ће бити настављен у наредним годинама.

Томаш је истакао да је укупна инвестиција коштала 418.000 КМ, од чега је инвеститор Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" уложило 308.000 КМ, док је општина Прњавор уложила 110.000 КМ у пројектну документацију, рјешење имовинско-правних односа и уређење кружног тока.

Отварању кружне раскрснице присуствовао је и министар за еконосмке односе и регионалну сарадњу Златан Клокић, представници предузећа "Путеви Српске", те одборници Скупштине општине Прњавор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана