Otkazana rekonstrukcija poslovnog prostora kina “Kozara” u Prijedoru

Srna

Prijedor - Grad Prijedor odustao je od rekonstrukcije poslovnog prostora kina “Kozara” zato što su u majskim poplavama nastali neplanirani troškovi i stvorene dodatne obaveze u budžetu grada.

Za rekonstrukciju poslovnog prostora kina “Kozara” bilo je namijenjeno 51.199 KM bez PDV-a, a za izvođača radova kao najpovoljniji ponuđač putem javnog poziva bilo je izabrano preduzeće “Unijat M” iz Prijedora.

U odluci o otkazivanju postupka nabavke, koja je objavljena na internet stranici grada, navodi se da se postupak otkazuje zbog nedostatka sredstava i da se ova nabavka planira u narednoj godini.

Grad je 2013. godine uložio više od 170.000 KM u digitalizaciju kina “Kozara” u Prijedoru i uvođenje tri de tehnologije, što je više nego udvostručilo broj gledalaca i povećalo prihod javne ustanove “Centar za prikazivanje filmova” udvostručivši i učešće vlastitih prihoda u pokrivanju troškova poslovanja.

Ovom novom investicijom bilo je planirano da se obavi rekonstrukcija i sanacija neiskorištenog i neuređenog prostora kojim ustanova upravlja, a u kojem bi bile napravljene kancelarije jer su svi zaposleni, uključujući i upravu, sada smješteni u jednoj manjoj kancelariji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana