Огњену Драгојевићу потребна помоћ за смјештај и храну на лијечењу

М. Л.
Огњену Драгојевићу потребна помоћ за смјештај и храну на лијечењу

Лакташи - Двадесетчетворогодишњи Огњен Драгојевић из Лакташа, који се већ 11 година налази у стању будне коме, 1. априла путује на лијечење у Загреб, а новац за лијечење одобрио је Фонд здравственог осигурања РС, рекао је његов отац Љубинко Драгојевић.

Огњен је као четрнаестогодишњи дјечак доживио саобраћајну несрећу, након које је због гушења запао у  клиничку смрт. Иако су љекари у лакташком Дому здравља успјели да га оживе, недостатак кисеоника оставио је посљедице на рад мозга. Неколико дана провео је у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци, потом је боравио и на лијечењу у Београду и Белгији.

Тражећи лијек за свог мезимца, мајка Сњежана и отац Љубинко куцали су на многа врата. Трачак наде пружили су им љекари у загребачкој поликлиници који роботиком враћају покрете.

Љубинко истиче да ових дана покушавају да обезбиједе новац којим би могли платити смјештај у близини клинике и храну.

- Фонд здравства ће финансирати тромјесечно лијечење, али нам је потребно још око 5.000 марака и надам се да ће нам хумани људи помоћи. Не одустајемо од борбе, само да њему буде боље - рекао је Љубинко.

Сви који желе да помогну да се овај храбри младић пробуди из стања у којем се налази и стане на своје ноге могу уплатити новац на жиро рачун у НЛБ Развојној банци, број: 5620998111233032 на име Љубинко Драгојевић, број телефона 065/376-468.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана