Održane Sedme posavske večeri

Srna
Održane Sedme posavske večeri

Derventa - U Derventi su održane Sedme posavske večeri u organizaciji Udruženja “Posavljak” iz Bijelog Brda, na kojoj je nastupilo pet kulturno-umjetničkih društava.

Idejni pokretač manifestacije Jelica Blažević istakla je da su Posavske kulturne večeri manifestacija na kojoj se može vidjeti sva ljepota narodnih nošnji, ali i čuti izvorna pjesma posavskoga kraja.


“To je moja zamisao i drago mi je da smo uspjeli istarajati u organizaciji. Osim nastupa pet kulturno umjetničkih društava, tu je i izložba slika, ručnih radova, jednom riječju svega onog što se rukom može proizvesti”, rekla je Blaževićeva.

Pokrovitelj manifestacije je potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković koji je prisustvovao manifestaciji i istakao njen značaj.

“Manifestacija je organizovana s ciljem da se gaji tradicija, običaji i nošnje. Pohvaljujem organizatore koji su uspjeli da nas okupe”, rekao je Jerković.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Udruženja “Posavljak” Franjo Blažević.

“Ne dozvolimo da umre naša tradicija, običaji, ne smijemo to dopustiti. Moramo graditi ono što su naši očevi započeli”, rekao je Blažević.

Manifestaciji je prisustvovao i ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, župan Koprivačko- križevičke županije Darko Koren, zamjenik načelnik opštine Derventa Siniša Jeftić, načelnik Odjeljenja opšte uprave Borivoje Golubović i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana