Одржана манифестација “Пружи ми руку”

Срна
Одржана манифестација “Пружи ми руку”

Градишка - У Културном центру у Градишци вечерас је одржана манифестација “Пружи ми руку”, поводом обиљежавања Свјетског дана особа са аутизмом - 2. априла.

Манифестацију су организовали Удружење родитеља дјеце са аутизмом “Дуга” из Градишке и Културни центар, под покровитељством града. Предсједник Удружења “Дуга” Саша Касагић рекао је да трећу годину заредом обиљежавају Свјетски дан особа са аутизмом с циљем да укажу друштву на проблеме ових особа, али и других са потешкоћама у развоју.

Касагић је истакао да је Удружење “Друга”, од свог оснивања 2016. године, направило велики корак у подршци особама са аутизмом и потешкоћама у развоју, додајући да је Удружење основано с циљем да пружи подршку дјеци са аутизмом, њиховим родитељима и породици.

Он је рекао да Удружење “Дуга” тренутно пружа бесплатне третмане дефектолога, логопеда и психолога за десеторо дјеца са аутизмом, али и за још око 25 дјеце са другим потешкоћама у развоју.

Начелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је локална управа по оснивању Удружења “Дуга” препознала важност њиховог постојања и 2017. године из буџета издвојила 5.000 КМ за њихов рад.

“2018. године тај износ је повећан на 10.000 КМ, а скупштина општине Градишка је прогласила Удружење жДугаж за удружење од посебног јавног интереса за општину”, додао је Аџић.

Он је истакао да ће локална управа путем свих својих установа и институција помагати родитељима дјеце са аутизмом, који су се организовали и ангажовали дефектолога, логопеда и психолога.

“Ми им се дивимо на организацији и увијек ћемо стати иза свих њихових активности и рада на подршци и социјализацији дјеце са аутизмом и потешкоћама у развоју”, додао је Аџић.

У програму манифестације “Пружи ми руку” учествала су дјеца из Удружења “Дуга”, те чланови Сервис центра “Дајте нам шансу” из Бањалуке и плесног студија “Денс степ” из Градишке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана