Одржан заједнички концерт дјеце из Србије, Хрватске и Српске

Срна
Одржан заједнички концерт дјеце из Србије, Хрватске и Српске

Сребреница - Учесници првог регионалног “Сребреница музичког кампа”, 150 дјеце из Србије, Хрватске и БиХ, вечерас су одржали заједнички концерт у пуној сали сребреничког Културног центра.

Заједнички дјечији оркестар извео је више музичких нумера различитих жанрова, након чега се представио и заједнички хор, у чијем је саставу наступило више од стотину дјеце различитих узраста из Сребренице, Братунца, Београда, Ниша, Загреба и Пуле.

Међу диригентима је био и умјетнички директор “Хора бечких дјечака” Џералд Вирт.

Вечерашњи наступ одржан је, након петодневног заједничког вјежања и радионица хора и оркестра у оквиру регионалног музичког кампа у Сребреници.

Умјетнички директор “Куће добрих тонова” из Сребренице, која је домаћин кампа, Исмар Порић захвалио је дјеци за изузетну посвећеност музици и програму кампа, свима који су помогли његово одржавање, као и музичким стручњацима који су припремили дјецу за вечерашњи концерт.

Он је истакао да је ово почетак и да ће се сарадња ширити.

Шестодневни регионални музички камп у Сребреници биће завршен сутра, а организован је, захваљујући подршци Фонда “Отворено друштво БиХ” и аустријске организације “Сељаци помажу сељацима”, која финансира рад музичке школе и хора у “Кући добрих тонова”. /крај/мп/вј/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана