Održan koncert bivših učenika osnovne muzičke škole u Gradiškoj

Srna
Održan koncert bivših učenika osnovne muzičke škole u Gradiškoj

Gradiška - U Kulturnom centru u Gradišci večeras je održan koncert bivših učenika gradiške osnovne muzičke škole “Branko Smiljanić”, koji su nastavili muzičko obrazovanje.

Na koncertu su nastupili učenici četvrtog razreda Srednje muzičke škole “Vlado Milošević” iz Banjaluke, Teodor Klisić na flauti i Đorđe Kuzmanović na klaviru, učenik drugog razreda banjalučke Srednje muzičke škole Dalibor Vujičić na harmonici i Vasilije Pucar koji pohađa drugi razred Srednje muzičke škole “Davorin Jenko” u Beogradu.

Kuzmanović, koje je dobitnik ovogodišnje Svetosavaske nagrade grada Banjaluka, naveo je da se priprema za predstojeća takmičnja, a od svojih najnovijih priznanja izdvojio je nagradu laureat na posljednjem banjalučkom bijenalu i prvo mjesto na međunarodnom takmičenju u Bijeljini.

On je istakao mu mnogo znači nastup pred publikom u rodnom gradu, te naglasio da je su ovakvi koncerti prilika za druženje sa kolegama i profesorima iz bivše škole.

Kuzmanović je dodao da se već priprema za upis na akedemuju, koju planira pohađati u Beogradu.

Vujičić je izdvojio nastupe na takmičenjima u Republici Srpskoj, Srbiji i Austriji, navodeći da će nakon srednje škole nastaviti školovanje na akademiji u Njemačkoj ili Rusiji.

Pucar, koji je srednje muzičko obrazovanje nastavio na prestižnoj beogradskoj školi “Davorin Jenko”, istakao je da je zadovoljstvo ponovo nastupati pred sugrađanima.

On je dodao da nakon srednje škole planira da nastavi muzičko obrazovanje u Moskvi.

Ivan Ristić, direktor Osnovne muzičke škole “Branko Smiljanić”, rekao je da su koncerti bivših učenika, koji su već postali tradiocionalni, prava poslastica za ljubitelje klasične muzike jer se na njima izvode zahtjevna djela poznatih svjetskih kompozitora.

Ristić je istakao da su, Vujičić, Klisić, Kuzmanović, Pucar i mnogu drugi bivši učenici ove škole osvajali značajne nagrade na prestižnim takmičenjima u Republici Srpskoj i inostranstvu.

“Oni su i sada sjajni učenici, osvajaju nagrade, priređuju koncerte i učestvuju na brojnim manifestacijama u Gradišci i drugim gradovima”, dodao je Ristić.

Prema njegovima riječima, učenici gradiške osnovne muzičke škole pripremaju se za nastupe na internim časovima, sviraju na manifestacijama u gradu i takmičenjima koja im predstoje u toku ovog polugodišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana