Одржан годишњи концерт хора Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву

Срна
Одржан годишњи концерт хора Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву

Пале - Хор Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву одржао је вечерас на Палама годишњи концерт на којем су се публици представили са 21 композицијом различитих тематика, карактера и жанрова.

Диригент и руководилац Хора Јелена Чамур истакла је да овогодишњи солистички концерт представља суму свега што су урадили у протеклих годину дана.


“Представили смо се са 21 композицијом различитих тематика, карактера и жанрова. Извели смо ирску композицију, затим композиције на српском, руском, кинеском и енглеском језику, пјесме из поп културе, православне духовне композиције, те старе срспке напјеве”, рекла је Чамурова новинарима.

Она је додала да су им гости били са Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, а публика је имала прилику да чује солисту, дуо и трио.

Чамурова је нагласила да је Хор Филозофског факултета основан прије седам година и да су почеци било скромни са малим бројем чланова, а вечерас се представило њих 28.

Студент четврте године на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву -смјер хармоника Стефан Чеха рекао је да му је ово први пут да учествује на концерту Хора, те је похвалио то што и други факултети у склопу Универзитета показују иницијативу за сарадњу и стварање нечег новог, као што је покретање хорова и извођење концерата.

“Наступио сам са пијанисткињом Маријом Мастило, а извели смо Опал концерт трећи став-Галијано. До сада смо интензивно сарађивали и са Филозофским факултетом и са свим факултетима у оквиру нашег Универзитета тако да нам је увијек част и задовољство да будемо гости и што дајемо мали допринос концерту”, изјавио је Чеха.

Он је додао да је концерт Хора велики плус за ову средину, јер се овако гаје вриједности и музика у цјелини.

Бобан Стојановић апсолвент енглеског језика и књижевности на Филозофском факултету на Палама каже да је већ три године у Хору, те да су почеци били тешки и да му је требало много времена да се навикне, јер је тада био једини мушкарац у хору.

Хор Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву један је од чланова Српске хорске асоцијације основане у Сомбору 27. маја прошле године, чија је мисија окупљање хорова српских земаља и заједнички рад на унапређењу хорског музицирања и свих његових аспеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана