Обнова пута празник за мјештане у Малим Ситнешима код Српца

Дејан Јовичић
Обнова пута празник за мјештане у Малим Ситнешима код Српца

Србац - Готово пет година је требало чекати како би била завршена реконструкција и асфалтирање пута у Малим Ситнешима код Српца, што су мјештани овог краја доживјели као празник у њиховом насељу.

Радови на дионици у дужини од 1,4 километра коштаће 315.830 КМ, а новац су обезбиједили Влада РС и кабинет предсједника РС. Више десетина мјештана окупило се на градилишту како би прославили почетак реконструкције пута и као прави домаћини почастили су раднике кафом и пићем.

- Нисмо вјеровали да ћемо дочекати овај дан и срце нам је пуно. Овдје се налази више десетина кућа у којима живе многе породице које значајно доприносе бољитку нашег града и мислим да смо заслужили да добијемо нови пут. Наши дугогодишњи апели коначно су уродили плодом - рекао је Станко Тодоровић.

Претходна власт још прије пет година је почела санацију овог пута, али је радове оставила недовршеним. Пут је у међувремену све више пропадао, а јаке поплаве су га додатно урушавале, због чега су мјештани били очајни.

- Годинама нисмо могли ходати поред својих кућа и дисати од силне прашине која се дизала с пута. Сада смо пресрећни јер су нам обећали да ћемо добити асфалт за мање од мјесец - рекла је Дода Тодоровић.

Пут су обишли начелник општине Србац Млађан Драгосављевић и директор и власник фирме “Нискоградња” из Лакташа Љубомир Ћубић, који су претходно потписали споразум о почетку извођења радова. Драгосављевић је истакао да ће Србац наредних седмица бити право градилиште јер је планирана обнова још неколико путева.

  • Са “Нискоградњом” смо потписали споразум о реконструкцији пута у Кукуљама у дужини од 600 метара, а радови ће коштати близу 43.000 КМ. У току идућег мјесеца почеће и реконструкција пута у Бајинцима у дужини од 850 метара, за шта ћемо такође уз помоћ Владе РС уложити око 141.650 КМ. Укупна вриједност сва три пута премашиће пола милиона марака - истакао је Драгосављевић.

Обнова Трга 9. јануар

Помоћ за реализацију пројеката у Српцу обезбиједила је и Влада Србије, која је у првој транши издвојила 100.000 евра, а највећи дио новца биће издвојен за уређење ужег градског језгра и новог трга који ће носити назив 9. јануар.

Радови се ближе крају, а у току наредне седмице требало би да буде асфалтиран овај локалитет. У другој транши Влада Србије издвојила је 50.000 евра за србачку општину, што ће бити намијењено за обнову зграде Центра за социјални рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана