Обиљежен Дан општине Прњвор: Добра сарадња са побратимским општинама

Срна
Обиљежен Дан општине Прњвор: Добра сарадња са побратимским општинама

Прњавор - Сарадња између општине Прњавор и побратимских општина у Чешкој, Пољској и Украјини је на завидном нивоу и биће настављена у свим областима живота, од привреде до културе и спорта, рекао је начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

Он је на данашњем састанку са делегацијама из Босковица, Болеславиеца и Жедачева, које присуствују обиљежавању 24. марта - Дана општине Прњавор, подсјетио да сарадња са Болеславиецом из Пољске датира још од 1974. године и да се од тада непрестано развија и унапређује. “Важан корак нашег напретка и побољшања у међусобној комуникацији је у томе што размјењујемо не само делегације за празнике, већ се сарадња одвија и на плану образовања и размјени ученика. Тако је са Болеславиецом, тако је са свим побратимским општинама”, рекао је Томаш након састанка којем је присуствовао и предсједник СО Прњавор Жељко Симић.

Он је нагласио да је Прњавор на располагању за све облике сарадње.

“Врата за све наше побратимске општине су увијек широм отворена. Велика нам је част што су и данас са нама”, каже Томаш.

Начелник општине Болеславиец Пиотр Роман каже да сарадња са општином Прњавор траје већ неколико деценија и да то није само размјена сарадње између званичника него и људи, пријатељства, размјена велике отворености.

“Радујем се да размишљамо на исти начин како да унапређујемо наше општине, зато је испред нас још много година добре сарадње”, рекао је Роман.

Градоначелник Босковица Јарослав Дохналек из Чешке изразио је задовољство што се добра сарадња са Прњавором конкретизује у пракси.

Он каже да је на данашњем заједничком састанку било ријечи о одређеним циљевима и њиховој реализацији на свим пољима сарадње.

“Честитам Прњавору на развоју и прогресу. Ја сам овдје био прије седам година, од тада до данас напредак је више него видљив. Вјерујем да ће наша сарадња бити још успјешнија у наредним годинама”, рекао је Дохналек.

Секретар градског вијећа украјинског Жедачева Олга Лешковјак каже да је сарадња са општином Прњавор тек на почетку, али и да се нада да ће се побратимство продубити и донијети користи у свим сферама живота и рада.

У Прњавору се данас обиљежава Дан општине. Делегације локалне власти посјетиле су Спомен-храм на Вучијаку и спомен-обиљежје у Шибовској гдје су положили вијенце у знак сјећања на погинуле борце у протеклом рату.

Свечана сједница Скупштине општине на којој ће заслужним појединцима и колективима бити уручена највиша општинска признања и похвале одржаће се у Центру за културу са почетком у 18.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана