Нови вртић у Фочи до краја године

Р. Ђ.
Нови вртић у Фочи до краја године

Фоча - Након више од пола вијека Фоча ће добити нову зграду вртића “Чика Јова Змај”, капацитета 250 мјеста, у чију изградњу ће општина уложити два милиона марака кредитних средстава.

Тиме ће бити ријешен дугогодишњи проблем неусловних просторија за боравак малишана у постојећем вртићу, те скраћена листа чекања која је одавно премашила број од стотину дјеце.

На градилишту новог објекта у фочанском насељу Доње поље јуче је изливена плоча, а извођач предвиђа да ће, уколико све буде текло према плану, вртић бити изграђен до краја године.

- Рок за завршетак је 240 радних дана. Радови су почели крајем фебруара, али је било прекида због сњежних падавина и подземних вода - навео је руководилац предузећа “Конструктор” Бошко Ивановић. У локалној управи истичу да је ријеч о савременом објекту који ће задовољавати све стандарде.

- Коначно ћемо добити нову кућу, чиме ће листа чекања сигурно бити смањена, а можда и једном заувијек завршимо са том листом, с обзиром на капацитет новог објекта - рекла је директорица вртића “Чика Јова Змај” Слађана Владичић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана