Нови мурал уљепшаваће Козарску Дубицу

С. Ђ.
Нови мурал уљепшаваће Козарску Дубицу

Козарска Дубица - Неугледно зачеље општинске зграде у Козарској Дубици ускоро ће добити љепши изглед захваљујући деветнаестогодишњем умјетнику Георгију Ђукановићу, који преко читавог зида осликава мурал.

Обриси мурала, који према ријечима аутора неће имати име, већ се назиру, а у његово осликавање биће утрошено око 30 литара боје.

- Овај мурал је школски пројекат из графичког дизајна у који ћу уложити више од стотину сати рада. Одлучио сам да то буде мурал који ћу урадити у свом граду - казао је овај млади умјетник.

У централном дијелу мурала биће насликане руке које се дотичу прстима, мотив сличан оном на Микеланђеловој фресци “Стварање Адама” у Сикстинској капели у Ватикану, али аутор не жели да открива да ли му је та слика била инспирација. Осим тога, на муралу ће бити исписана ријеч “Лове”, што на енглеском језику значи љубав.

- Мотив мурала је неутралан, али шаље универзалну поруку љубави - каже Ђукановић.

Први мурал Ђукановић је израдио са колегом из Америке, са којим је у шведском граду Борос, у којем живи, осликао зид дугачак 90 и висок 12 метара. Ђукановић је рођен у Приједору, али је дуго живио у Козарској Дубици. Посљедње четири године живи и школује се у Шведској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана