Нови манастир у Чиркин Пољу као васкрснуће Милошевца

С. Та. - М. В.
Нови манастир у Чиркин Пољу као васкрснуће Милошевца

Приједор - Владика бањалучки Јефрем јуче је у саслужење свештенства Бањалучке епархије и у присуству великог броја Приједорчана служио прву молитву и освештао темеље манастира посвећеног Покрову пресвете Богородице у близини средњовјековног манастира Милошевац у Чиркин Пољу.

Владика Јефрем је поручио да је почетак градње манастира велика радост у времену, када нам је најпотребније да будемо и духовно снажни.

- Манастири су некада били духовна база одакле се полазило и долазило и они су одржавали снагу једног народа и помагали му да сачува своје име, језик, вјеру и културу, а један од таквих је био овај манастир под Козаром - рекао је владика Јефрем.

Протонамјесник Драган Хрваћанин изјавио је да на овај начин некадашњи манастир Милошевац доживљава своју обнову и васкрснуће те да су јучерашњим чином свечано овјенчани радови на манастиру, који су недавно започели и стигли до завршетка темеља. Кумови овог манастира су Марко Павић из Приједора и Винко Вујасин из Бањалуке.

Владика Јефрем у суботу је служио свету архијерејску литургију у храму Покрова пресвете Богородице у Градишци, поводом покривања куполе храма са позлатом и постављања часних крстова на храм.

Архијерејски намјесник градишки Гојко Слијепчевић је истакао да је ово посебан дан за цркву у Градишци, која обиљежава успјешан завршетак прве фазе обнове храма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана