Нова политичка превирања у Приједору: Јакуповић смијењен, Мешић нови предсједник Скупштине

С. Та.
Нова политичка превирања у Приједору: Јакуповић смијењен, Мешић нови предсједник Скупштине

Приједор - Одборници Скупштине града Приједора разријешили су јуче дужности предсједника локалног парламента Сеада Јакуповића из СДП-а БиХ, а на ту дужност именовали Ајдина Мешића из СДА.

Јакуповић је у обраћању одборницима рекао да ову иницијативу схвата као посљедицу промјене скупштинске већине, а наводе из иницијативе за његову смјену да није радио у складу са пословником и да није извршавао политике одбацио је као паушалне.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је од 2009. године у градској администрацији и да од тада до данас никада није добио ниједну примједбу на рад Сеада Јакуповића, као и да су многе међународне организације, гости и посматрачи рад локалне Скупштине увијек оцјењивали највишим оцјенама, да су сједнице биле добро организоване и документа за њих добро припремљена, да је рад овог тијела увијек био транспарентан и ефикасан.

- Политике су у стању да покажу мишиће бројем руку. Разрјешавате часног човјека, који је часно радио свој посао - рекао је Ђаковић у обраћању одборницима.

Далибор Павловић и Мирсад Дуратовић, двојица од 20 одборника који су тражили промјену на челу Скупштине града Приједора, захвалили су се Јакуповићу за изузетну сарадњу и коректан однос у протеклих шест и по година и потврдили да нема ничега личног у овој иницијативи него да желе вратити дигнитет тијелу које је, према њиховој оцјени, било подређено градоначелнику умјесто да буде обратно.

За разрјешење Јакуповића гласао је 21 одборник, против их је било седам, а три су била одсутна. За именовање Мешића гласала су 22 одборника, пет их је било против, а ниједан уздржан. Скупштинску већину до данас су чинили ДНС, СНСД, СДА, СП и СДП БиХ, док су у опозицији били СДС, ПДП и ДФ. Нову већину чине сви осим шест одборника ДНС-а и једног одборника СДП-а БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана